DIGI Mobil: Oficial, ce Recunoaste pentru Milioane de Romani

DIGI Mobil inferioritate

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania, avand aproape 4 milioane de clienti activi in toata tara, si recent a recunoscut in mod oficial ceva foarte important. Dupa multe luni in care DIGI Mobil nu a oferit detalii cu privire la vitezele de navigare pe internet prin reteaua sa 5G, acum operatorul specifica foarte clar in pagina abonamentelor faptul ca infrastructura sa este limitata la 600 Mbps download si 40 Mbps upload.

DIGI Mobil ofera in mod oficial aceste informatii chiar acolo unde clientii ar trebui sa le vada de la bun inceput, desi in momentul in care a lansat reteaua nu le-a oferit direct acolo. DIGI Mobil a facut aceasta schimbare dupa ce in 2019 si in cam tot anul trecut nu a oferit acolo informatii vis-a-vis de vitezele de internet ale retelei 5G, asta desi chiar de la testare reteaua sa era limitata la 600 Mbps, iar in pagina dedicata informatiilor cu privire la acoperire nu se spune nimic despre vitezele 5G.

DIGI Mobil: Oficial, ce Recunoaste pentru Milioane de Romani

DIGI Mobil inferioritate viteze internet 5g

DIGI Mobil a schimbat in februarie interfata website-ului sau, si probabil ca atunci au fost facute si aceste schimbari, insa acum se vede oficial si pe website-ul sau faptul ca reteaua sa e inferioara celor de la Orange si Vodafone. Orange ofera viteze de pana la 1.2 Gbps in reteaua sa 5G, Vodafone de pana la 1 Gbps, insa DIGI Mobil are viteze net inferioare, la jumatate fata de ambii operatori concurenti, si cel mai probabil fata de Telekom.

DIGI Mobil foloseste echipamente de la Huawei, Ericsson, si cel mai probabil alti producatori, insa chiar si asa, ramane totusi in urma gigantilor telecom cand vine vorba despre vitezele de internet mobil. Daca facem o comparatie cu vitezele actuale, cele 5G sunt la “ani lumina” distanta, DIGI Mobil putand in sfarsit sa le ofere clientilor o experienta buna de navigare pe internet, dar fata de concurenta ramane totusi cu foarte mult in urma si cu aceasta infrastructura.

DIGI Mobil ar putea fi obligata sa schimbe echipamentele Huawei daca in Romania se va lua decizia ca inclusiv cele folosite deja sa fie excluse din retelele 5G, dar e improbabil ca asta sa aiba un impact pozitiv asupra vitezelor de internet mobil.