Netflix: Anuntul Oficial care a Surprins foarte Multi Oameni

Netflix indicatii

Netflix este cea mai mare platforma de streaming video la cerere din intreaga lume, peste 200 de milioane de abonati platind lunar pentru continutul sau, multi dintre ei fiind din Romania. Netflix incearca sa le ofere tuturor acestor oameni recomandari pentru filme si seriale pe care sa le urmareasca in cadrul platformei sale, insa nu intotdeauna reuseste sa puna in fata ochilor nostri chiar ceea ce am dori sa vedem, chiar daca isi da silinta de foarte multa vreme.

Netflix spune ca 80% dintre filmele, serialele, documentarele, desenele animate pe care oamenii le vad in platforma sunt recomandate de catre sistemele sale care analizeaza tot ceea ce urmarim noi in mod constant. Cei de la Netflix se bazeaza extrem de mult pe acest sistem foarte important care recomanda continutul pe care se pare ca foarte multa lume alege sa il si vada, deci inteligenta artificiala din spatele sau pare sa isi faca treaba asa cum trebuie.

Netflix: Anuntul Oficial care a Surprins foarte Multi Oameni

Netflix indicatii personalizate

Netflix a publicat si cateva imagini care arata cum alege sistemul sau recomandarile pe care ni le afiseaza, si totul se bazeaza pe interese, aprecierile continutului, numarul de vizualizari, etc. Netflix afiseaza toate recomandarile in pagina principala, sau pagini dedicate pentru fiecare tip de continut, sau categorie, iar acolo lucrurile se desfasoara precum puteti vedea in imaginea de mai jos, dar desigur ca aceasta e o versiune simplificata a procesului.

Netflix indicatii afisare

Netflix nu a dezvaluit exact cum functioneaza algoritmul sau pentru recomandarea de continut pentru abonatii care folosesc platforma, ceea ce este perfect normal, pana la urma. Nici Facebook, Google, Amazon, nu dezvaluie cum functioneaza algoritmii care stau la baza serviciilor pe care le ofera, asa ca nici Netflix nu o face, insa chiar si asa, macar vedem o mica parte din ceea ce se intampla cu modul in care ne este recomandat continutul.

Netflix imbunatateste in mod constant felul in care se fac recomandari de continut pentru utilizatorii sai, asa ca vom mai vedea in viitor si alte modificari facute pentru a ni se afla continut pe care vrem sa-l vedem.