Coronavirus: Vaccinarea in Farmacii va fi Posibila si in Romania

Coronavirus Vaccinarea Farmacii Romania

Vaccinarea impotriva Coronavirus in Farmacii va fi posibila si in Romania, conform unor informatii oferite in mod oficial de catre vicepremierul tarii noastre, si aici practic vedem aplicarea uneis trategii care este deja activa in SUA de ceva vreme, si care va fi aplicata in alte tari europene.

Farmaciile din Romania vand deja diverse vaccinuri, astfel ca oferirea celor de la AstraZeneca, sau Johnson & Johnson ar fi posibila, iar farmacistii ar putea sa administreze dozele de vaccin catre persoanele dornice, gratuit, dar e nevoie de elaborarea unui ordin de ministru pentru asta.

“Chiar astăzi am vorbit cu colega mea Ioana Mihăilă să demareze demersurile pentru a avea o ordonanță și legislație pe ceea ce înseamnă și vaccinarea în farmacii. Ar fi pasul următor, și mai important, pentru că bun, avem vaccinarea prin medicii de familie – e o linie, ne așteptăm să genereze niște rezultate bune. În măsura în care vom reuși, și sperăm că într-un termen cât mai scurt, poate în două săptămâni, trei săptămâni, vom reuși să avem vaccinarea și în farmacii. a declarat Dan Barna la DIGI 24.”