Coronavirus: Noi Evenimente de Test vor Avea Loc si Dupa 1 Iunie

Noi evenimente pilot pentru verificarea impactului adunarilor cu multe persoane in interiorul salilor de evenimente, sau in aer liber, vor avea loc inclusiv dupa 1 iunie, ele urmand a fi organizate in mai multe localitati spre deosebire de cele de acum.

Informatia vine de la prim-ministrul Romaniei, care spune ca aceste evenimente au menirea de a ajuta autoritatile sa inteleaga in ce fel reluarea activitatii in ceea ce priveste evenimentele culturale, si nu numai, poate genera noi focare de Coronavirus.

“Vorbim despre evenimentele care vor fi organizate dupa 1 iunie. Deci, vom modifica actele normative necesare pentru a crea cadrul legal necesar pentru a putea să mergem la acea etapă. În acest moment, noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să fie foarte clar pentru tot omul la ce să se aștepte.

Pentru toți românii… Depinde dacă sunt vaccinați sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii: un anume număr de persoane la interior, dacă persoanele nu sunt vaccinate; dacă organizatorii își asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane.”