DIGI Romania: Problema Importanta care va Aduce Schimbari

DIGI Romania inlocuiri

DIGI Romania este cel mai mare grup de telecomunicatii din Romania, daca este sa ne luam dupa numarul de clienti, iar in aceasta primavara a primit cateva vesti proaste care creeaza o problema serioasa. Mai exact, cei de la DIGI Romania au aflat de la autoritatile din Romania faptul ca trebuie sa renunte la Huawei ca furnizor de echipamente pentru reteaua sa 5G, iar asta pentru ca sansele ca aceasta companie sa primeasca aprobarea CSAT pentur livrari sunt cam nule.

DIGI Romania nu are totusi doar aceasta problema pe cap, iar asta pentru ca saptamana trecuta v-am vorbit despre afirmatiile unui deputat care e presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei. Acesta a afirmat ca operatorii de telecomunicatii vor fi obligati ca in 5 ani de zile sa schimbe echipamentele Huawei pentru retelele 5G cu altele de la alti producatori, fara a spune daca masura se aplica si pentru retelelel celelalte, ceea ce ar fi o problema uriasa pentru DIGI Romania.

DIGI Romania: Problema Importanta care va Aduce Schimbari

DIGI Romania foloseste oricum echipamente Huawei destul de multe pentru reteaua sa 5G actuala, si inlocuirea lor nu va fi tocmai ieftina, chiar daca echipamentele au deja peste 1 an de cand au fost instalate. Termenul de 5 ani va permite companiei DIGI Romania sa foloseasca acele echipamente pana se uzeaza fizic si moral si ar trebui oricum sa fie inlocuite cu altele mai performante, insa chiar si asa vorbim despre costuri care nu vor fi tocmai neglijabile.

DIGI Romania s-a plans de aceasta situatie deja in cateva randuri, si a spus ca nu vrea sa suporte costurile mari ale unei asemenea obligatii, la fel ca si Orange, sau Vodafone. In ciuda plangerilor venite de la operatorii de telecomunicatii, autoritatile n-au fost prea impresionate de ceea ce se intampla, astfel ca DIGI Romania va fi mai mult ca sigur obligata sa cheltuie niste bani pentru a inlocui echipamentele 5G actuale cu altele mai noi.

DIGI Romania va avea destul timp sa planifice toate aceste schimbari pe care va trebui sa le faca in retelele sale 5G, dar nu e exclus ca planurile de extindere sa fie date peste cap de aceasta problema.