DACIA Duster 3: Schimbarile Impresionante pentru Noul Model

DACIA Duster 3 miscare

DACIA Duster 3 are astazi dezvaluita o schimbare majora care urmeaza sa fie oferita cu noul model de masina cand va fi lansata, si e ceva la care putina lume se astepta in momentul de fata. Mai exact, se pare ca DACIA Duster 3 ar urma sa vina cu o serie de noutati pe partea de motorizare, iar aici nu vorbim doar despre versiunea hibrida, ci si despre motoare noi pe combustie interna care ar trebui sa ofere o experienta de condus mai buna, si sa genereze mai putine noxe.

DACIA Duster 3 ar urma sa vina cu un motor 1.2 TCe (HR12), in 3 cilindri, pe benzina, care ar urma sa fie lansat in 2022 impreuna cu Renault Kadjar 2, si apoi va ajunge inclusiv pe Bigster. Acest motor ar urma sa ofere 130 de CP, iar el ar putea fi asociat cu un motor electric de 48V pentru a le oferi clientilor versiunea hibrida a DACIA Duster 3, ceva ce totusi nu va fi o premiera, pentru ca vom vedea o alta masina dacia hibrida inaintea ei in Romania.

DACIA Duster 3: Schimbarile Impresionante pentru Noul Model

DACIA Duster 3 otoare pentru a-l inlocui pe cel 1.5 Blue dCi, insa separat de el urmeaza sa fie folosit si un motor e-Tech 1.6 de 145 CP, acesta urmand a fi dezvaluit initial cu Logan 2022. Aceasta versiune hibrid va avea un motor actionat de o baterie care se va incarca doar din mers, astfel ca va putea fi folosit doar pentru a mentine DACIA Duster 3 in rulate, fara posibilitatea de a-l folosi pentru a misca masina de pe loc utilizand doar electricitate.

DACIA Duster 3 urmeaza sa aiba facuta trecerea la motorizarile hibrid impreuna cu Bigster, ambele modele principale de masini fiind pregatite pentru piata in urmatorii ani. Cel mai probabil undeva prin 2024/2025 vom vedea ambele modele puse la vanzare de catre producator, DACIA Duster 3 urmand a fi modelul mai ieftin, in timp ce Bigster ar trebui sa fie un model mai scump, cu mai multe noutati, mai ales ca va avea si un design complet nou.

DACIA Duster 3 urmeaza sa fie cel mai probabil si mai scumpa decat modelele actuale, cel mai probabil cu pana la 30%, dar mai multe vom afla in urmatoarii ani.