LUNA: Incredibil Anunt Oficial, ce Nu era Crezut ca Posibil

LUNA localizare

LUNA este in centrul unui anunt incredibil care a luat prin surprindere foarte multa lume, dar care ne arata cat de mare este interesul in momentul de fata vis-a-vis de satelitul natural al Pamantului. Mai exact, cercetatorii de la Agentia Spatiala Europeana, ESA, au decis ca n-ar fi o idee rea daca ar fi facut un sistem GPS inclusiv pe luna, asa cum avem in momentul de fata pe Pamant, scopul crearii sale fiind acelasi precum in cazul celui de pe planeta noastra.

LUNA nu e la fel de mare precum Pamantul, insa este suficient de mare pentru ca un sistem GPS sa fie necesar pentru ca navele spatiale sa aselenizeze cu precizie mai mare, iar astronautii sa stie pe unde merg. Avand in vedere ca diverse agentii spatiale au anuntat deja planuri pentru a coloniza luna, era de asteptat ca inclusiv un plan de a lansa un sistem de tip GPS sa vina si nu e exclus sa il vedem facut in viitorul destul de apropiat.

LUNA: Incredibil Anunt Oficial, ce Nu era Crezut ca Posibil

LUNA ar urma sa aiba inclusiv un sistem de telecomunicatii similar celui existent pe Pamant, iar asta pentru ca astronautii sa poata comunica acolo la fel de usor precum o fac in acest moment pe Pamant. ESA a doscutat deja cu doua companii mari din Europa pentru a crea sistemul de tip GPS pe luna, iar in cazul celui de telecomunicatii probabil ca marile grupuri din europa ar putea fi deasemenea de ajutor in a crea retele avansate de telecomunicatii.

“Intrăm într-o nouă fază – explorarea sistematică a „celui de-al optulea continent” al nostru, Luna. Luna este un depozit de 4,5 miliarde de ani de istorie a sistemului solar, dar cu greu am început să-i dezvăluim secretele. Și, astfel, Moonlight este ceva pe care îl vedem cu adevărat interesant, ca o infrastructură necesară pentru a sprijini explorarea susținută. Ținta pe care o avem în acest moment este aceea că constelația ar putea permite o precizie de 100 m și probabil mai bună. Credem că suntem capabili să ajungem la 30 de metri în primă instanță.”

LUNA ar urma sa aiba un sistem de tip GPS care ar fi capabili sa faca localizarea oamenilor cu o acuratete de 30 de metri, in prima instanta, insa desigur ca nu e exclus sa foe vorba si despre una chiar mai mare. Desigur ca va fi nevoie de sateliti amplasati in jurul lunii pentru ca proiectul sa poata fi considerat unul de succes, insa resurse exista pentru ca si o initiativa de acest gen sa poata fi dusa la indeplinire asa cum isi doresc cercetatorii.

LUNA va fi tinta multor misiuni in urmatorii ani, astfel ca initiative de acest gen sunt extrem de importante pentru ca ele sa aiba succes, si sa fie urmate de altele.