Telekom: Decizie Oficiala cu Impact pe Milioane de Romani

Telekom vaccinare

Telekom este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din toata Romania, iar fara ca lumea sa stie, compania a luat o decizie estrem de importanta care are impact pentru milioane de oameni din toata tara. Totul a fost dezvaluit de catre cei de la STS pentru romani, institutia romaneasca publicand in cursul zilelor trecute multumiri pentru Telekom si RCS & RDS pentru ajutorul foarte mare acordat in cadrul pandemiei de Coronavirus.

Telekom a fost de acord sa sustina eforturile autoritatilor din Romania in cadrul campaniei de vaccinare, astfel ca au trimis in mod gratuit SMS-uri catre romanii care au fost programati pentru vaccinare. Se pare ca Telekom a fost de acord sa trimita gratuit catre clientii din propria retea SMS-urile de la platforma STS prin care oamenii au fost programati pentru vaccinare, in timp ce Orange si Vodafone par sa fi cerut bani pentru tot acest trafic.

Telekom: Decizie Oficiala cu Impact pe Milioane de Romani

Telekom colaboreaza de ani de zile cu statul roman in diverse proiecte, fiind si partener in divizia de servicii fixe, acolo grupul german detinand actiuni in tandem cu statul roman. Colaborarea dintre Telekom si STS pentru trimiterea gratuita de SMS-uri catre romanii care s-au programat pentru vaccinare a economist cu siguranta niste bani de la bugetul tarii, si acelasi lucru poate fi spus inclusiv despre RCS & RDS, insa lipsa de cooperare a Orange si Vodafone e deasemenea graitoare.

Telekom nu are decat de castigat daca sustine eforturile de vaccinare din toata Romania, iar asta pentru ca revenirea vietii la normal inseamna si revenirea economiei la normal, iar din asta compania castiga multe. Pe partea de costuri de trimitere a SMS-urilor cei de la Telekom n-au ce pierde pentru ca fac totul in infrastructura proprie, insa pentru STS a fost cel mai probabil vorba de o economie substantiala, in functie de numarul de romani notificati.

Telekom nu a spus in vreun moment, din cate stiu eu, ca a acceptat sa trimita gratuit catre clienti SMS-uri cu informatii despre programarile pentru vaccinare, dar iata ca in secret s-au facut lucruri foarte bune pentru romani.