Huawei: Decizia Oficiala, ce Era Crezut Complet Imposibil

Huawei capitalizare

Huawei este unul dintre cele mai importante grupuri din lumea IT in momentul de fata, iar asta in ciuda faptului ca SUA i-a impus cu mai bine de un an de zile in urma o serie de sanctiuni foarte dure. Dupa venirea lui Joe Biden in functia de presedinte al SUA, unii s-au asteptat ca pozitia dura luata de catre Donald Trump sa fie inlocuita de o privire mai prietenoasa asupra companiei, insa din pacate se pare ca Biden merge pe aceeasi linie ca Trump.

Huawei a fost recent inclusa intr-o lista de companii in care americanii nu mai pot investi prin firme din tara, aceasta fiind inca o sanctiune dura luata impotriva companiei chinezesti, dar ea nu e singura. Huawei e doar una dintre cele 59 de companii in care americanii nu mai pot investi, pe lista fiind deasemenea China Mobile, cel mai mare operator de telecomunicatii din China, dar si SMIC, un foarte important producator de semiconductori din tara.

Huawei: Decizia Oficiala, ce Era Crezut Complet Imposibil

Huawei poate pierde de aici bani de la investitori americani pentru a continua sa dezvolte noi tehnologii pe care sa isi bazeze viitorul, astfel ca sanctiunea impusa acum de catre SUA e una foarte serioasa. Avand in vedere aceasta decizie luata de catre SUA, cei de la Huawei se uita si mai serios spre piete alternative celei IT, in care nu mai pot face mare lucru din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, insa exista alte alternative din care pot face multi bani.

Huawei s-a reorientat intr-o buna masura spre piata din China, acolo unde vrea sa ofere solutii tehnologice pentru mine, sau ferme, si exista destui potentiali clienti in tara pentru ele. Intre timp Huawei continua sa vanda telefoane mobile, tablete, smartwatch-uri, si nu numai, astfel ca ar putea sa isi mentina intr-o buna masura incasarile de peste 100 de miliarde de dolari pe care le-a inregistrat in cursul anului trecut, desigur la nivel global.

Huawei va continua sa lupte impotriva sanctiunilor din SUA, insa in Europa ele incep sa sa se materializeze in legi pentru retelele 5G care exclud compania chinezeasca.