Coronavirus: Tinerii care s-au Vaccinat in Numarul cel mai Mare

0

Coronavirus tinerii vaccinat numar mare

Vaccinarea impotriva Coronavirus este disponibila inclusiv pentru tinerii cu varste cuprinse intre 12 – 19 ani, iar autoritatile din Romania ne arata mai jos care dintre ei au fost cei mai interesati sa se imunizeze in ultimele luni pentru a fi protejati.

Tinerii cu varste cuprinse intre 16 – 17 ani s-au vaccinat in numarul cel mai mare, aproape jumatate dintre toti cei cu varste intre 12 – 19 ani vaccinati pana acum impotriva Coronavirus facand parte din grupa de varsta mentionata anterior.

“Am participat astăzi, alături de premierul Florin Cîţu și medicul Valeriu Gheorghiță, la întâlnirea de la Palatul Victoria, în cadrul căreia am discutat despre beneficiile vaccinării în rândul tinerilor. Mă bucur că sunt alături de noi, în lupta cu pandemia de coronavirus, reprezentanții Ministerului Educației, cei ai UNICEF Romania, ai Consiliul Național al Elevilor și cei ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Discuțiile de astăzi au fost constructive și ne vor ajuta să elaborăm un plan prin care elevii să revină la școală în siguranță. A fost un an atipic, însă vaccinarea ne va ajuta pe viitor să reducem riscurile privind infectările cu noul coronavirus.
Este îmbucurător că elevii știu foarte multe despre acest virus, iar 45,5% dintre ei consideră că este foarte important și important să se vaccineze.
‼️Cele mai recente cifre ne arată că aproape 100.000 de copii din categoria de vârstă 12 – 17 ani au fost deja vaccinați anti-covid.
12 – 15 – Sunt 15.761 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani care au făcut prima doză de vaccin, iar 49 au trecut prin centrele de vaccinare și pentru rapel.
16 – 17 – Din categoria de vârstă 16-17 ani, 46.459 persoane au primit doza 1, iar 37.562 au făcut schema completă.
18 – 19 – Adolescenții din categoria de vârstă 18-19 ani s-au vaccinat într-o proporție ceva mai mare. 78.765 persoane au făcut prima doză, iar 64.207 au făcut și rapelul.
Suntem deschiși tuturor propunerilor și vom continua să discutăm cu partenerii noștri despre modul în care ne putem organiza astfel încât vaccinul anti-covid să ajungă în toate colțurile țării.
Cu mic…cu mare, mergem toți la vaccinare!”