Huawei: Deciziile Importante care au Avut un Impact Urias

Huawei blocaje

Huawei inca este unul dintre cele mai mari grupuri IT din lume in ciuda sanctiunilor care au fost impuse de catre SUA impotriva companiei chinezesti, ea reusind sa-si mentina veniturile la un nivel ridicat. In ciuda acestui lucru, in anul 2021 multe state din Uniunea Europeana au oficializat o decizie informala de a interzice echipamentele Huawei pentru propriile retele de telecomunicatii, iar acest lucru a fost adoptat inclusiv in Romania prin legea 5G.

Huawei a incercat sa se opuna adoptarii legii din Romania, la fel ca si in alte state, a facut lobby, a explicat care ar fi consecintele negative ale unor asemenea decizii, dar peste tot s-a pus securitatea deasupra preturilor. Huawei are echipamente de telecomunicatii foarte ieftine, iar asta le-a permis multor operatori de telecomunicatii sa faca investitii nu foarte mari pentru a-si crea infrastructuri care sa acopere tari intregi, dar totul se schimba din 2021.

Huawei: Deciziile Importante care au Avut un Impact Urias

Huawei are interdictie pentru a furniza echipamente 5G in multe tari din Europa, si in unele are intredictie de a furniza inclusiv echipamente 4G, anumite guverne luand decizia de a exclude si echipamentele folosite deja. In mare parte, Huawei are blocat accesul la vanzarea de echipamente de telecomunicatii pentru diverse tipuri de retele europene, si nu numai, decizii similare fiind luate inclusiv in multe alte tari in care se vindeau multe echipamente ale chinezilor.

Huawei a resimtit din plin aceste decizii importante luate de catre diverse guverne, insa a decis sa nu se dea batuta, ci in schimb se reorienteaza spre alte tehnologii, dar si pe piata din China, suficient de mare pentru a o sustine. Chiar daca vanzarea de echipamente de telecomunicatii e blocata acum pentru Huawei, probabil ca va gasi compania chinezeasca o solutie pentru a eluda masurile, probabil prin parteneri si subsidiare, cum a avut intentia sa faca.

Huawei, incearca intre timp sa gaseasca si solutii pentru a-si readuce telefoanele premium in magazinele din intreaga lume cu componente de top si Android cu Google Play, chiar daca eforturile sunt ingreunate de sanctiunile din SUA.