Coronavirus: Anunt Important privind Valabilitatea Vaccinarii

O foarte mare intrebare in legatura cu vaccinurile impotriva Coronavirus este legata de “valabilitatea” in timp a vaccinarii, adica perioada de timp pentru care isi vor face efectul vaccinurile adminsitrate oamenilor, si asta in contextul in care in Austria exista o limitare cu privire la ele.

Austria permite intrarea pe teritoriul tarii si sederea fara vaccinare a oamenilor care au fost vaccinati cu nu mai mult de 9 luni in urma, dar aceasta perioada e una impusa doar de Austria, fara vreo legatura cu perioada in care vaccinuarile isi fac efectele.

“Nu. În momentul de faţă, nu este o poziție comună la nivel european și la nivel global, pentru că nu putem să emitem o idee că în Europa valabilitatea protecției după vaccinare este de nouă luni și în alte state este mai mare. Importantă este protecția medicală efectivă față de boală. Or, aceste date nu le poți avea înainte să se împlinească termenul respectiv. Sunt date în dinamică.

La acest moment, nu s-a dovedit o scădere a protecției oferite prin vaccinare. Nu trebuie să confundăm scăderea nivelului de anticorpi cu scăderea protecției. Am mai spus și repet: scăderea nivelului de anticorpi nu reflectă scăderea protecției, pentru că avem răspuns imun de memorie și în momentul în care intrăm în contact cu o persoană cu infecție SARS-CoV-2 și suntem expuși la virus, răspunsul imun de memorie este foarte prompt și duce la creșterea rapidă a nivelului de anticorpi și în felul acesta suntem protejați. Practic, expunerile periodice repetate la această infecție ne mențin un nivel crescut al anticorpilor. Este o imunizare, practic, o vaccinare naturală, aș putea spune.”