DACIA Duster 3: Schimbarea Importanta Asteptata pentru SUV

DACIA Duster 3 pietoni

DACIA Duster 3 este urmatoarea generatie de SUV-uri pe care compania romaneasca o va lansa pentru clientii din toata lumea, air ea urmeaza sa vina cu schimbari foarte importante pentru noi toti. Printre aceste schimbari majore se vor numara si unele care au legatura cu siguranta pasagerilor, insa si a celorlalti participanti la trafic, inclusiv pietonii, iar asta pentru ca testele Euro NCAP incep sa ia in considerare foarte serios aceste dotari ale masinilor.

DACIA Duster 3 va avea aceste schimbari importante facute nu doar din acest punct de vedere, ci si pentru ca modelele competitorilor ofera deja intr-o anumita masura sisteme de acest gen. Stiti deja ca Logan 3 si Sandero 3 au obtinut note mici la testele Euro NCAP deoarece nu au sisteme de siguranta care sa protejeze si pietonii de impact, astfel ca in DACIA Duster 3 e nevoie de asa ceva pentru ca SUV-ul sa beneficieze de note decente in cadrul testarilor.

DACIA Duster 3: Schimbarea Importanta Asteptata pentru SUV

DACIA Duster 3 va avea mai mult ca sigur implementat sistemul care va frana de urgenta daca exista un pericol de accident cu o alta masina, asa cum se intampla si in cazul Logan 3 si Sandero 3. Asistenta pentru unghiu mort va exista deasemenea in DACIA Duster 3, impreuna desigur cu sistemul care va apela automat serviciul de urgenta 112 in caz de accident, insa cred ca vom vedea inclusiv sisteme menite sa franeze daca exista potential de impact cu un pieton.

DACIA Duster 3 va avea mai multe dotari decat Logan sau Sandero pentru ca in general se ofera mai multe ina ceste modele de masini in comparatie cu sedan-urile, inclusiv din cauza pretului mai mare de vanzare. Desigur ca DACIA Duster 3 trebuie sa vina cu dotari de top in principal pentru ca exista la concurenta dotari mai bune decat cele pe care le vedem in masinile romanesti, chiar la preturi mai competitive, deci e nevoie de mai mult de la DACIA.

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie prezentata in mod oficial undeva prin 2024, dar nu e exclus sa vedem masina mai devreme daca vanzarile modelului facelift de acum nu vor creste in perioada urmatoare.