Valeriu Gheorghita: Reactiile Adverse la Copiii Vaccinati Deja

Valeriu Gheorghita Reactiile Adverse Copiii Vaccinati

Valeriu Gheorghita a vorbit din nou despre situatia vaccinarii in Romania in randul copiilor cu varste cuprinse intre 12 – 19 ani, dar si reactiile adverse care au fost raportate in randul acestora, inclusiv cele severe, care sunt foarte rar, dar totusi se intampla.

Valeriu Gheorghita spune ca din 142.000 de copiii cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani vaccianti pana in momentul de fata, au fost raportate o serie de reactii adverse locale, vasta majoritate cu dureri de cap, febra, etc, insa si doua cazuri de miocardita cu evolutie foarte buna.

“Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri şi aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina Delta, ele vor genera cazuri secudare foarte multe, când copiii merg la şcoală în colectivitate.

Sunt 142.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, persoane între 12 şi 19 ani inclusiv. Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, frebră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluţie foarte bună. În momentul de faţă există acest semnal al miocarditei – inflamaţia muschiului cardiac.”