Android: Decizia Oficiala a Google, Schimbarea din Telefoane

Android certificat vaccinare

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, iar conform datelor celor mai recente, nu mai putin de 2 miliarde de utilizatori din intreaga lume il folosesc in momentul de fata pe telefoane si nu numai. Pentru ca Android este atat de folosit la nivel global, compania Google s-a gandit sa implementeze in sistemul sau de operare si o functie extrem de utila, ea permitand stocarea de certificate de vaccinare, precum certificatul COVID, lansat azi si in Romania.

Android are o multitudine de functii oferite pentru telefoane de catre cei de la Google, iar aceasta modificare ar fi una care ar usura foarte mult viata oamenilor care au reusit sa se vaccineze. Android permite deja stocarea unei varietati de documente digitale, cum ar fi bilete de transport, carduri bancare, carduri de loialitate, astfel ca includerea certificatelor de vaccinare in lista celor care pot fi stocate in aplicatia nativa wallet a sistemului de operare ar fi ceva perfect normal.

Android: Decizia Oficiala a Google, Schimbarea din Telefoane

Android certificat covid

Android va avea suportul pentru certificate COVID, sau alte certificate de vaccinare, oferit initial in SUA pentru cei interesati, insa separat de aceasta tara, oricare alta poate oferi suport deasemenea. Cei de la Google vor trebui sa colaboreze cu autoritatile din diverse tari de pe glob pentru a putea oferi posibilitatea de a salva certificate de vaccinare in telefoane, deci procesul va fi unul de destul de lunga durata, din pacate pentru noi toti, asa ca trebuie sa avem rabdare.

Android urmeaza sa stocheze certificatul de vaccinare in mod local in telefon, fara ca el sa fie incarcat in cloud si fara ca datele din acesta sa ajunga la Google, sau sa fie folosite in vreun fel de companie. Google spune ca aceste certificate de vaccinare vor fi in deplina siguranta in Android dupa ce vor fi salvate de catre utilizatori in cadrul lor, o pagina speciala de suport fiind facuta de catre compania americana pentru a oferi informatii cu privire la suport.

Android ar fi primul sistem de operare care ar avea intgrat suport pentru certificate de vaccinare, astfel ca ramane sa vedem in ce masura iOS ar putea avea ceva similar oferit.