Certificat COVID: Acum poti Elibera noul Certificat Digital

Certificatul COVID care faciliteaza transportul de persoane in Uniunea Europeana a fost pus in distributie azi dimineata si in Romania, website-ul autoritatilor permitand deja descarcarea sa pentru folosire in vederea transportului.

Certificat COVID care atasta vaccinarea impotriva Coronavirus, testarea negativa, sau vindecarea dupa inectare, este eliberat oricaror persoane care se afla intr-unul dintre aceste cazuri, astfel ca daca aveti nevoie sa eliberati unui, o puteti face chiar in acest moment.

Certificatul COVID se elibereaza urmand pasii de mai sus, iar in mai putin de 1 minut puteti genera certificatul COVID, care este trimis prin email, sau disponibil pentru vizualizare pe website-ul STS, iar din acel punct il puteti folosi oriunde va deplasati.

Noul certificat COVID este util deocamdata doar pentru calatoriile din Uniunea Europeana, in Romania el neavand vreo utilitate pentru ca nu este impus de catre autoritatile din tara noastra in vreo anumita masura, dar ar putea fi impus pentru anumite evenimente in viitor.

Certificatul COVID este oferit gratuit de catre autoritatile din Romania exclusiv prin website-ul special creat in acest sens, asa ca aveti grija foarte mare pentru a nu fi pacaliti prin campanii de tip phishing, unele care v-ar putea fura datele personale pentru a fi folosite in scopuri malitioase.

“Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se vor putea descărca de azi.
Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID este pregătit pentru lansarea din 1 iulie 2021. Specialiștii STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care au dezvoltat întregul sistem informatic, au făcut ultimele optimizări, în conformitate cu prevederile OUG adoptată de Guvernul României.
Important:
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5.La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.”