Ministerul Sanatatii: Anuntul Important cu Privire la Coronavirus

Ministerul Sanatatii recuperare coronavirus

Ministerul Sanatatii a publicat astazi un anunt foarte important cu privire la Coronavirus care vizeaza sute de mii de romani infectati pana acum, dar si pe cei care vor fi infectati in viitor, asa ca e bine ca toata lumea sa stie despre ceea ce se intampla.

Ministerul Sanatatii spune ca pacientii infectati cu noul Coronavirus vor beneficia de servicii specializate de recuperare incepand cu data de 1 iulie, iar cei care au fost infectati pana acum stiu mai mult ca sigur ca in unele cazuri este nevoie obligatorie de ele.

“Pacienții cu afecțiuni post infecție COVID-19 pot beneficia de fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie.

Cum pot accesa aceste servicii?
Medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultaţie la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, după infecția cu SARS-COV-2, prezintă simptomele unei afecțiuni la nivel cardiac sau pulmonar.

În cadrul consultației furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, în funcție de specificul afecțiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie (conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare prin scrisoare medicală) și/sau servicii psihologice (consiliere psihologică și psihoterapie).
Serviciile acordate pacienţilor cu afecţiuni post infecţie COVID – 19 sunt decontate în sistemul de asigurări de sănătate cu condiţia ca medicii care le acordă să îşi desfăşoare activitatea în clinici aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.”