LUNA: Anunt INCREDIBIL, ce Impact poate Avea pentru Omenire

LUNA pol

LUNA este astazi in centrul unui anunt extrem de important care vizeaza intreaga omenire, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce ar putea contribui substantial la elucidarea misterelor despre univers. Mai exact, China a anuntat ca pana in anul 2024 va trimite pe luna o noua misiune care are denumirea Chang’e 6, iar obiectivul acesteia va fi de a aduna probe de pe partea intunecata a satelitului natural al Pamantului, o zona nu foarte bine explorata.

LUNA este de ceva vreme explorata de tot mai multa lume, iar chinzii au trimis chiar recent un robot in zona intunecata a satelitului natural al Pamantului pentru a inregistra noi imagini, dar vrea sa faca mai mult. Chinzii au recuperat recent o serie de probe preluate de pe luna de catre robotul trimis recent acolo, el mergand intr-un crater din zona polului sud al partii intunecate, iar probleme ar putea fi cele mai “tinere” roci lunare aduse pana acum pe Pamant.

LUNA: Anunt INCREDIBIL, ce Impact poate Avea pentru Omenire

LUNA pol sud
Zona polului sud al lunii care va fi explorata de misiunea Chang’e 6 a Chinei.

LUNA urmeaza sa fie explorata si mai mult cu misiunea Chang’e 6, iar asta pentru ca nava spatiala si robotul care vor fi trimise de catre chinezi vor ajunge tot in zona polului sud. Acolo se afla un crater de peste 2500 de kilometri, iar oamenii de stiinta il considera a fi unul dintre cele mai vechi de pe luna, deci e posibil sa gaseasca roci care pana acum n-au mai fost analizate de catre vreo agentie spatiala, dar iata ca situatia se va schimba.

LUNA are parte de o explorare a acelei zone a partii sale intunecate dupa ce NASA nu a transformat acest obiectiv intr-o prioritate si nu a dorit sa exploreze respectiva zona in vreun fel. Chinezii vor sa arate totusi ca pot mai mult, astfel ca misiunea care va ajunge pana in anul 2024 ne-ar putea dezvalui secrete de pe luna care sunt ascunse acolo de sute de milioane, sau poate chiar miliarde de ani, dar totul ramane a fi vazut undeva in viitor.

LUNA inca mai are foarte multe zone din care pot fi preluate probe de pe sol, insa e nevoie de si mai multe misiuni pentru a fi aduse pe Pamant si mai multe probe de acolo.