Android: AVERTISMENTUL Serios pentru Milioane de Telefoane

Android revenire

Android este in centrul unui nou avertismetn care vizeaza sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o noua problema extrem de serioasa. Mai exact, acel malware numit Joker, care a ajuns la un moment dat in Google Play Store si a fost eradicat de catre Google, a revenit acum in noi aplicatii, dar aparent si cu noi tehnici menite sa il tina ascuns inainte de a deveni activ in telefoane.

Android este un sistem de operare cu multe libertati, gandit sa fie sigur de catre Google, dar uneori utilizatorii sunt portita de intrare in telefoane pentru aceste tipuri de malware foarte serios. Din septembrie si pana acum nu mai putin de 1000 de aplicatii cu malware-ul Joker au fost descoperite in Google Play Store de catre expertii in securitate informatica, iar in ultima perioada se pare ca au continuat sa apara noi aplicatii.

Android: AVERTISMENTUL Serios pentru Milioane de Telefoane

Android este folosite de miliarde de oameni din intreaga lume, insa un malware ca acesta poate provoca pagube serioase pentru foarte multe persoane daca nu este descoperit la timp in telefoane. Cei care au creat malware-ul Joker l-au gandit pentru a abona utilizatorii de telefoane la servicii foarte scumpe fara ca ei sa stie, totul in timp ce le furau din telefoanele Android SMS-urile, adresa de contacte, si alte informatii confidentiale, de obicei pentru perioade lungi de timp.

“Troianul mobil Joker a revenit pe Google Play, cu o creștere a aplicațiilor Android rău intenționate care ascund malware-ul de facturare-fraudă. De asemenea, folosește noi abordări pentru a depăși procesul de verificare a aplicațiilor Google. În ultimul val, cel puțin 1.000 de eșantioane noi au fost detectate chiar din septembrie, mulți dintre ei găsindu-și drumul in magazinul oficial.”

Android nu are in mod nativ implementat vreun sistem de securitate care sa protejeze impotriva oricarui tip de malware, in special a acestora care sunt gandite pentru a genera bani prin metode neobisnuite. Oamenii incepeau sa descopere problemele generate de catre malware-ul Joker abia dupa ce vedeau in extrasele de cont din banci ca exista sume de bani luate in mod nejustificat, iar abia apoi incepeau sa caute prin Android problemele.

Android este protejat de catre compania Google prin Google Play Store, iar aplicatiile de acest gen sunt descoperite de obicei destul de rapid, insa intotdeauna trebuie sa avem si noi grija la ceea ce instalam in telefoane.