Coronavirus: Anunt privind Restrictii pentru Persoane Nevaccinate

Vaccinare impotriva Coronavirus in Romania se desfasoara intr-un ritm mai lent in momentul de fata, cu aproape 5 milioane de persoane imunizate deja, insa in ciuda necesitatii cresterii substantiale a numarului de vaccinari zilnice, Guvernul Romaniei nu vrea sa impuna restrictii pentru cei nevaccinati.

Prim-ministrul Florin Citu a spus ca pana acum nu s-a propuns impunerea unor restrictii pentru cei care nu sunt vaccinati, acum fiind permisa participarea la diverse activitati doar in baza unei testari prealabile, sau a unei confirmari privind vindecarea in urma infectarii.

“Propunerile de măsuri întotdeauna pot fi făcute atunci când facem votul pentru CNSU. Dacă vin astfel de propuneri și ele trec de aceste comitete, bineînțeles că le vom lua în calcul. În acest moment nu am avut astfel de propuneri, eu, din contră, țin minte susținerea colegilor de coaliție pentru a relaxa condițiile, pentru a avea concerte şi așa mai departe. Dacă am înțeles eu greșit mesajul, ar fi bine să se clarifice.”