Guvernul Romaniei: Anunt Privind Valul 4 si Pregatirile

Guvernul Romaniei, prin vocea prim-ministrului Florin Citu, da de inteles ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa fie pregatit pentru valul al patrulea al pandemiei de Coronavirus, iar asta pentru ca la finalul valului 3 a fost ceruta crearea unui sistem care sa permita transferarea rapida a pacientilor din zone non-COVID in cele COVID ale spitalelor.

Guvernul Romaniei aduce totusi in atentie faptul ca vaccinarea e singura solutie pentru a impiedica raspandirea in masa a Coronavirus, inclusiv in Romania, mai ales ca oricine se poate vaccina aproape oriunde, fara programare prealabila, iar cum varianta delta e o problema tot mai serioasa, imunizarea e calea pentru revenirea la normalitate.

“Vreau să vă aduc aminte că, încă din timpul valului trei și pe partea de final a valului trei, am spus foarte clar că nu vom renunța la capacitățile noastre pentru COVID. În același timp, am spus că vreau să avem un sistem creat prin care să putem să transferăm rapid, dacă este nevoie, din sistemul non-COVID în COVID paturi în secțiile ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătății a ținut cont de ceea ce am spus atunci și o să fie pregătit pentru valul patru.

În acelaşi timp, diferenţa faţă de valul 3, dacă îmi permiteți, este că acum putem să ne vaccinăm oricând, oriunde, cu orice tip de vaccin. Ştiţi foarte bine că în timpul valului 3 încă primeam doze puține de vaccin, deci este o diferență, eu aș pune vitală în ceea ce priveşte lupta cu acest virus. Vaccinul este singura soluție. Avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm.”