Comisia Europeana: Rata de Vaccinare in Romania trebuie Crescuta

0

Comisia Europeana Rata Vaccinare romania

Comisia Europeana, prin comisarul european pentru Sanatate si Siguranta ALimentara, Stella Kyriakides, spune ca in Romania trebuie sa creasca rata de vaccinare, aceasta fiind de sub 30% in momentul de fata, cu mult in urma majoritatii statelor europene civilizate.

Comisia Europeana cere ceva ce e imposibil atat timp cat in Romania ratele de incidenta sunt mici si nu exista restrictii, sau frica de infectare, dar lucrurile se vor schimba dupa ce numarul zilnic de infectari va creste si vor incepe sa fie impuse restrictiile de miscare.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut astăzi, 16 iulie a.c., la sediul ministerului, o întrevedere cu comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, principalele teme de discuție vizând campania de vaccinare împotriva COVID-19 și întărirea cooperării și coordonării între statele membre și instituțiile europene în domeniul sănătății pentru consolidarea răspunsului și rezilienței sistemelor de sănătate la crize sanitare.

În cadrul întrevederii, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a transmis că România continuă eforturile de creștere a numărului de persoane vaccinate, mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile, printre obiective fiind demararea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate și creșterea capacității de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.

„Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creșterea capacității de vaccinare la cabinetele medicilor de familie și pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Salut eforturile României de a accelera campania de vaccinare. În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară. Mesajul meu se adresează tuturor românilor – vaccinurile funcționează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât și familiile și sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.”