CNCAV: Noua Transa de Vaccinuri Pfizer BioNTech Ajunge in Romania

CNCAV Transa Vaccinuri Pfizer BioNTech Romania

O noua transa de vaccinuri Pfizer BioNTech ajunge in Romania, autoritatile confirmand faptul ca asteapta 662.220 de doze de vaccin impotriva Coronavirus de la producatori, acestea urmand a ajunge pe cale terestra in tara noastra in cursul acestei zile.

Autoritatile din Romania vor stoca dozele de vaccin Pfizer BioNTech la Bucuresti, dupa care le vor distribui la nivel national daca va fi nevoie de ele, totul in contextul in care Romania a vandut peste 1 milion de doze de la aceste producator catre alte tari deoarece nu erau folosite.

„O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 662.220 doze, sosește în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 16.596.629 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.269.098 au fost utilizate pentru imunizarea populației.”