LUNA: VIDEO Uluitor cu Imaginile EPICE Publicate in Premiera

LUNA este satelitul natural al Pamantului care influenteaza intr-o mare masura ceea ce se intampla in natura pe planeta noastra, iar acest lucru a fost vizibil in multe randuri de-a lungul mileniilor. LUNA este deasemenea sursa de imagini epice intr-un nou video al NASA care ne arata in premiera cum este vizibila o eclipsa din spatiul cosmic multumita unui telescop al carui scop este de a monitoriza schimbarile planetei noastre direct din spatiul cosmic.

LUNA face parte dina ceste monitorizari pe care NASA le face in mod constant, iar multumita lor acum avem ocazia de a vedea aceste imagini epice, asa cum le numeste agentia spatiala americana. Imaginile epice ale NASA ne prezinta modul in care arata o eclipsa de luna din spatiul cosmic cu umbra satelitului natural al Pamantului “aruncata” peste diverse zone de pe planeta in functie de miscarile sale cand este interpusa intre noi si soarele din centrul sistemului solar.

LUNA: VIDEO Uluitor cu Imaginile EPICE Publicate in Premiera

LUNA acopera zone mici de pe Pamant cu umbra sa principala in cazul unei eclipse, insa puteti vedea ca exista si eclipsele partiale care se vad pe zone mult mai intinse de pe planeta noastra. Asa cum e si normal, miscarea pe care o are luna in raport cu Pamantul nu este una dreapta, ci usor circulara, iar acest lucru se vede foarte clar in felul in care se misca umbra sa pe suprafata planetei in momentul in care soarele este aproape total ascuns.

“Camera EPIC, Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) a NASA, se află la bordul satelitului Observatorului climatic al spațiului profund (DSCOVR) al NOAA. EPIC oferă imagini color de înaltă calitate ale Pământului. Și din când în când – cel mai recent, 10 iunie 2021 – are ocazia să surprindă o eclipsă de soare. În timpul unei eclipse solare inelare, ca cea din 10 iunie, Luna este aproape de cel mai îndepărtat punct de Pământ și apare mai mică decât Soarele de pe cer. Pe măsură ce cei doi se aliniază, Soarele apare ca un inel de foc care înconjoară discul întunecat al Lunii. Oamenii dintr-o mână de alte locații, inclusiv părți din Caraibe, Asia, Europa, estul Statelor Unite, Alaska și nordul Africii, au reușit să prindă o eclipsă parțială de soare, unde doar o parte a Soarelui este blocată de Lună, în spatele unei bucăți de Soare în formă de semilună.”

LUNA poate acoperi cu umbra sa diverse regiuni de pe Pamant, NASA prezentandu-ne eclipse care au fost vizibile atat de la polii planetei, cat si din zone mai apropiate de Ecuatorul sau. Eclipsele despre care vorbim acum sunt cele anuale, in care luna se interpune intre Pamant si soare din cauza miscarilor pe care cele doua corpuri cosmice le fac prin sistemul solar in mod obinuit, iar zonele acoperite sunt diferite in functie de pozitia fiecaruia in univers.

LUNA a fost surprinsa in foarte multe ipostaze epice de-a lungul timpului, insa cei de la NASA ne prezinta acum in premiera felul in care eclipsele sale sunt vizibile din spatiul cosmic.