Ministerul Sanatatii: 87% din Infecari la Persoane Nevaccinate

Ministerul Sanatatii 87% Infecari Persoane Nevaccinate

Ministerul Sanatatii a afirmat astazi ca 87% dintre infectarile noi din Romania se inregistreaza la persoanele nevaccinate, in timp ce 91% dintre decese se inregistreaza in aceeasi categorie, iar asta ar trebui sa ne arate cat de importanta este vaccinarea pentru oprirea pandemiei.

Ministerul Sanatatii spune ca valul 4 va afecta in masura cea mai mare persoanele nevaccinate, iar asta pentru ca in lipsa unei protectii adecvate nu au cum sa fie oamenii feriti de infectare in cursul urmatoarelor luni pe masura ce numarul zilnic de infectari va creste.

“Când spunem că valul 4 e al nevaccinaţilor, ne referim la cine va fi mai afectat de acest val 4, iar persoanele nevaccinate au risc mult, mult mai mare de a dezvolta forme de boală care să necesite internare sau există riscul de deces mult mai mare la acele persoane care sunt nevaccinate.

Uitându-ne pe ce s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni în România, observăm că 87% din noile cazuri, chiar dacă nu au fost atât de multe, sunt ale nevaccinaţilor. 87% din cazurile de noi infectări au fost la persoane nevaccinate şi 91% din decese au apărut la persoane nevaccinate, deci cred că nu mai trebuie să existe urmă de îndoială că vaccinaţii vor fi protejaţi, nevaccinaţii sunt încă expuşi riscului.”