Guvernul Romaniei: Restrictii Combinate cu Relaxari in Romania

Guvernul Romaniei Restrictii Combinate Relaxari Romania

Guvernul Romaniei anunta, prin ministrul Ioana Mihaila, faptul ca sunt pregatite noi relaxari pentru cei vaccinati si noi restrictii pentru cei nevaccinati intr-o tentativa de a pastra cifrele de infectari la un nivel redus, dar si de a impulsiona vaccinarile.

Guvernul Romaniei spune ca evolutia ratelor de incidenta, deci implicit a cifrelor privind infectarile, va dicta restrictiile si relaxarile care vor fi impuse in toata Romania, iar desigur ca nu toata lumea va fi multumita de ceea ce se va intampla in final.

“Cred că, având în vedere evoluţia pandemiei, relaxările pentru vaccinaţi pot să continue şi mi se pare normal ca vaccinaţii să stea în continuare în birouri fără mască, dacă toţi cei din biroul respectiv sunt vaccinaţi, dar, pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, dacă cifrele cresc semnificativ, să existe restricţii.

Ce am făcut a fost să prezentăm, de fapt, în coaliţie măsuri care au funcţionat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat încă o decizie, urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri şi să vedem care vor fi considerate oportune.”