Facebook Incepe sa Creeze Viitorul Comunicatiilor Digitale

Facebook metavers

Facebook a creat o echipa speciala care are obiectivul de a produce “metaversul”, adica o realitate in care oamenii pot folosi diverse dispozitive pentru a comunica fara limitari intr-un mediu virtual, ideea fiind una des intalnita in filmele stiintifico-fantastice, dar iata ce spune Facebook despre asta.

“O mare parte din munca pe care am depus-o la Facebook Reality Labs se conectează profund la viziunea Metaverse despre care a vorbit Mark. Astăzi ridicăm un grup de produse Metaverse sub organizația mea pentru a reuni echipele concentrate pe construirea responsabil a acestei lucrări ambițioase. Iată o versiune condensată a anunțului meu intern de astăzi:

De ce contează Metaversul?

Metaverse este deja aici ca o colecție de lumi digitale fiecare cu fizica sa pentru a determina ce este posibil în ele. Calitatea definitorie a metaversului va fi prezența — sentimentul de a fi cu adevărat acolo cu oamenii — iar FRL s-a concentrat pe construirea produselor care livrează prezența în spațiile digitale de ani de zile. Astăzi, Portalul și Oculus te pot teleporta într-o cameră cu o altă persoană, indiferent de distanțarea fizică, sau de noi lumi și experiențe virtuale. Dar pentru a ne atinge viziunea completă asupra Metaversului, trebuie să construim și țesutul conjunctiv între aceste spații — astfel încât să poți îndepărta limitările fizicii și să te poți muta între ele cu aceeași ușurință ca și când te muți dintr-o cameră din casa ta în casa ta Următorul.

Pentru a ne concentra eforturile și a ne oferi această viziune, aducem împreună echipele care au condus o parte din această lucrare fundamentală sub noul Metaverse PG. Sunt nerăbdător să-i urez bun venit lui Vishal Shah, care ni se alătură de pe Instagram pentru a conduce acest nou grup de produse; Vivek Sharma, care se alătură de la Facebook Gaming, va conduce echipele Orizont și Oculus OG Jason Rubin, care și el se alătură Facebook Gaming, va conduce echipa Content în timp ce el și Vivek își continuă activitatea cu partenerii Facebook Gaming pentru extinderea dimensiunii și capacităților platformelor de jocuri Facebook.

Este foarte mult de lucru pentru a pune aceste lumi care vor face parte în cele din urmă din Metaverse și aștept cu nerăbdare ceea ce putem realiza împreună.”