Coronavirus: Varianta Delta Domina deja Majoritatea Europei

Coronavirus Varianta Delta Domina Majoritatea Europei

Varianta Delta a Coronavirus genereaza deja foarte multe infectari in toata Europa, iar conform datelor care au aparut pana in momentul de fata in legatura cu evolutia sa, se pare ca la inceput de august ea va reprezenta 79% dintre cazurile noi de pe continent, si 90% pana la finalul lunii.

“Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor se estimează: ~ 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la ~ 90% până la finalul verii!
Conform datelor puse la dispoziție de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, estimarea prevalenței tulpinii Delta, conform ratei de secvențiere a statelor în UE, în data de 15 iulie 2021 este următoarea:
> 90% în UK ;
> 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia, Estonia;
25 – 50% în Franța, Olanda, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia;
5 – 15% în România, Norvegia, Letonia;
< 5% în Polonia, Ungaria, Bulgaria.
Estimările specialiștilor
Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor se estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, ~ 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la ~ 90% până la finalul verii.
Evoluția cazurilor în Marea Britanie
Conform datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2.
În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi.
În luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptămână, apogeul cazurilor a trecut de 50.000 cazuri noi/ zi.
Beneficiile vaccinării
Conform statisticilor, deși numărul de cazuri noi/ zi a crescut mult, magnitudinea a ajuns la ~75% din valul anterior, infecțiile sunt la ~ 10% comparativ cu valul anterior, iar decese sunt la ~ 3.3% (1/30) din valul anterior.
Vaccinarea cu schema completă este foarte importantă.
Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și împotriva tulpinii Delta.
Vaccinarea în procent mare a grupelor de risc reduce semnificativ numărul de spitalizări și decese în plin val cauzat de tulpina Delta, chiar în condițiile în care această variantă s-a dovedit mai transmisibilă.
Vaccinarea alături de respectarea măsurilor de protecție non-farmaceutice reprezintă metodele de limitare a efectelor pandemiei.”