Ministerul Sanatatii: Restrictiile Propuse pentru Romanii Nevaccinati

ministerul sanatatii restrictiile Romanii Nevaccinati

Ministerul Sanatatii a anutat astazi prin ministrul Ioana Mihaila care sunt restrictiile propuse pentru a fi impuse de catre Guvernul Romaniei pentru persoanele care nu s-au vaccinat impotriva Coronavirus cu unul dintre serurile care sunt folosite.

Ministerul Sanatatii spune ca romanii nevaccinati vor avea acces intrezis in zonele neesentiale din comunitati in weekend, personalul medical va fi obligat sa-si plateasca testarile regulate pentru a detecta o posibila infectie cu Coronavirus, iar aceste masuri sunt foarte blande in raport cu ceea ce se intampla in alte state din Europa.

“Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale. a decarat Ministrul Sanatatii.”