Valeriu Gheorghita: Aviz Important pentru Romani in Valul 4

Valeriu Gheorghita a  transmis astazi un mesaj extrem de important pentru milioane de romani din toata tara, iar asta in conditiile in care situatia valului 4 incepe sa devina tot mai rea in Romania, ajungandu-se la aproape 200 de noi cazuri zilnice de infectari astazi.

Valeriu Gheorghita spune ca masurile care vor aduce restrictii pentru cei vaccinati nu au menirea de a ii pedepsi, ci de a convinge mai multa lume sa se protejeze, atat pe sine, cat si pe altii, asta in timp ce persoanele vaccinate vor putea reveni la normalitate.

“În primul rând aş vrea să transmit un mesaj și cred că sunt în asentimentul colegilor mei – faptul că aceste măsuri nu sunt menite să îi pedepsească pe cei nevaccinați. Ele au ca obiectiv, repet, protejarea sănătății publice și protejarea sănătății oamenilor. Sigur că decizia, dacă doresc sau nu să se vaccineze, este voluntară, este a lor.

Nu trebuie privit acest lucru ca o condiționare, nu. Este reglementarea unor activități care asigură condiții cât mai sigure, dacă vreți, pentru cei care participă la un eveniment de acest tip. La aceste tipuri de evenimente este puțin probabil ca oamenii să respecte măsurile de prevenție, cele nefarmaceutice, distanțare fizică și așa mai departe, mască.”