Raed Arafat: Atentionare privind Gravitatea Variantei Delta a Coronavirus

Raed Arafat Atentionare privind Gravitatea Variantei Delta a Coronavirus

Raed Arafat ii atentioneaza pe romanii din toata tara in legatura cu gravitatea variantei Delta a Coronavirus, iar asta pentru ca unele studii stiintifice ar spune ca ea ar produce forme mai grave ale bolii, desi ele nu sunt inca finalizate, dar asta inseamna ca oamenii trebuie sa aiba grija ce fac.

Raed Arafat spune ca romanii ar trebui sa se protejeze cu masca desi sunt vaccinati si aduce in discutie faptul ca inclusiv in SUA se reimpune purtatul mastilor in spatiile inchise, inclusiv pentru vaccinati, iar asta din cauza gresivitatii variantei Delta.

“Toate semnalele ştiinţifice arată că varianta Delta este mai uşor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc, nu fac formă gravă a bolii, dar în acelaşi timp sunt studii care încă nu au concluzii finale, dar spun că este posibil ca severitatea şi ajungerea la spital şi la Terapie Intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare. Asta ne face să concluzionăm că vaccinarea este o soluţie foarte bună şi respectarea măsurilor de sănătate publică este necesară mai departe.

Noi suntem pe regula că dacă sunt 10 în birou şi sunt toţi vaccinaţi, nu mai trebuie să poarte mască. Statele Unite revine şi spune că în spaţiile închise, chiar dacă eşti vaccinat trebuie să porţi mască. Eu zic că va trebui să fim foarte atenţi pentru următoarea perioadă. De noi depinde cum trecem prin valul care clar că e în creştere şi cât de serios va fi. a declarat Raed Arafat la DIGI 24.”