Raed Arafat: Ingrijorare privind Situatia din Toata Romania

Raed Arafat Ingrijorare Situatia Toata Romania

Raed Arafat a afirmat in cadrul unei emisiuni televizate faptul ca este ingrijorat in legatura cu faptul ca Romanii au incetat sa mai respecte regulile privind prevenirea raspandirii Coronavirus in Romania, problema care totusi nu e tocmai noua.

Raed Arafat spune deasemenea ca varianta Delta provoaca deasemenea foarte multa ingrijorare in randul tuturor expertilor pentru ca raspandeste mai rapid decat versiunile anterioare, mai ales in tarile cu un nivel redus de vaccinare, asa cum e Romania.

“Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puţin, crede că e ok situaţia. Noi vedem o creştere. Vedem o creştere mare în Europa, vedem o creştere la noi încă mai mică. Toate semnalele ştiinţifice arată că varianta Delta este mai uşor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii.

Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăzneşte să le spună că regulile şi legea spun să poţi mască în spaţiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare şi inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile.”