Windows 10: Decizia Microsoft cu o Schimbare foarte Necesara

Windows 10 interzicere

Windows 10 are parte de o noua schimbare foarte serioasa facuta de catre cei de la Microsoft pentru PC-urile din intreaga lume, sistemul de operare urmand a avea in sfarsit ceva ce lumea astepta de foarte multa vreme. Mai exact, cei de la Microsoft au decis intr-un final sa le ofere mai multa protectie utilizatorilor de PC-uri, astfel incat in cadrul Windows 10 va fi implementata o noua functie care va permite blocarea instalarii aplicatiilor potential periculoase.

Windows 10, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, urmeaza sa aiba implementata aceasta schimbare majora printr-o sectiune speciala din cadrul interfetei sistemului de operare, ea putand fi dezactivata, de catre utilizatori. Conform descrierii pe care Microsoft o face pentru aceasta functionalitate noua din Windows 10, de indata ce ea este activata, aplicatiile care au fost detectate de catre companie ca fiind un potential pericol, nu vor fi instalate in PC-urile utilizatorilor.

Windows 10: Decizia Microsoft cu o Schimbare foarte Necesara

Windows 10 interzicere instalare aplicatii

Windows 10 are gandita aceasta functionalitate pentru a proteja oamenii de orice fel de aplicatii care pot fi descarcate de pe internet, adica de pe orice fel de website-uri, nu din Microsoft Store, unde nu ar ajunge oricum. Pentru ca aplicatiile de acest gen sa ajunga in atentia celor de la Microsoft si sa fie blocate la instalare in Windows 10 e nevoie ca ele sa fi fost analizate intai de catre compania americana, iar blocarea se face prin intermediul Windows Defender.

Windows 10 are prin Windows Defender implementate multe sisteme de protectie menite sa ii asigure pe utilizatorii de PC-uri in legatura cu faptul ca isi pot folosi in siguranta calculatoarele cand navigheaza pe internet si nu numai. Windows 10 este tinta multor atacuri ale hackerilor, foarte multe aplicatii cu malware fiind distribuite pe internet, insa functiile de acest gen au menirea de a ii proteja pe oameni impotriva unor probleme foarte serioase.

Windows 10 va avea aceasta functie importanta disponibila ca parte a viitoarelor actualizari la care lucreaza Microsoft, asa ca in mod teoretic ar trebui sa o vedem destul de curand disponibila in mod oficial.