Raed Arafat: Romania Nu va Intra intr-o Noua Carantina in 2021

Raed Arafat a confirmat faptul ca Romania nu va mai intra intr-o noua carantina generala in ciuda faptului ca valul 4 a lovit tara noastra deja, astfel ca din acest punct de vedere romanii pot sta linistiti pentru ca nu vor mai fi blocati in case, chiar peste tot.

Raed Arafat nu considera deocamdata ca s-ar putea ajunge din nou la aceste masuri radicale care au fost aplicate in Romania in primavara anului trecut, iar din moment ce in Romania au fost si 10.000 de cazuri noi in cateva zile si nu s-a impus carantina generala, e clar ca ea nu va mai fi folosita.

“Nu, pentru că avem alte mecanisme acum. Să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâți cât ne-am dorit și la ce număr de persoane ne-am dorit să ajungem, totuși, sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală.

Nu văd o revenire la măsurile radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început, deci nu văd o astfel de revenire la astfel de măsuri. Cel puțin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele.”