OMS Incurajeaza Continuarea Alaptarii chiar si dupa Vaccinare

0

OMS Incurajeaza Continuarea Alaptarii chiar si dupa Vaccinare

OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii, incurajeaza continuarea alaptarii chiar si dupa vaccinare, iar asta ar trebui sa le ofere tinerelor mame curajul de a se imuniza pentru a beneficia de protectie, si a nu risca o infectare care s-ar putea transmite inclusiv la copiii de varsta mica.

“OMS recomandă continuarea alăptării și după vaccinare!
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă femeile care alăptează să se vaccineze împotriva COVID-19. Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalități de asigurare a sănătății, furnizării anticorpilor și protecției împotriva COVID-19 a copilului, iar vaccinarea mamei care alăptează nu prezintă niciun risc pentru mamă și sugarul ei.
Alăptarea are multe avantaje pentru mamă și copil și trebuie continuată atât în timpul infecției COVID-19, cât și după vaccinarea mamei. Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern.
Mamele care alăptează și care au primit vaccinul au în lapte anticorpi, care ar putea ajuta la protejarea copiilor lor de infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Măsuri de precauție pentru mamele care au contractat virusul
– respectarea igienei respiratorii în timpul hrănirii copilului, inclusiv purtarea unei măști de protecție sau acoperirea gurii și a nasului;
– spălarea mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde, înainte și după atingerea copilului;
– curățarea și dezinfectarea suprafețelor atinse în mod regulat.
Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate!
Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.”