Valeriu Gheorghita: Situatia care Ingrijoreaza in Plin Val 4

Valeriu Gheorghita Situatia Ingrijoreaza Val 4

Valeriu Gheorghita are un nou anunt ingrijorator in legatura cu situatia prin care trece Romania in plin val 4 de infectari cu noul Coronavirus, iar asta pentru ca oamenii au incetat sa mai respecte regulile cu aceeasi strictete cu care o faceau pana acum.

Valeriu Gheorghita spune si ca varianta Delta incepe sa devina dominanta in Romania, numarul de secventieri facute saptamanal aratand ca aceasta varianta este din ce in ce mai prezenta in tara noastra in momentul de fata, iar asta este o mare ingrijorare pentru multi.

“Având în vedere că varianta Delta este potrivită, iubeşte zonele supraaglomerate prin faptul că o persoană infectată poată să genereze de la şapte până la alte nouă cazuri secundare, este evident că se extinde foarte uşor.

În ultimele nouă săptămâni, procentul cazurilor generate de varianta delta din totalul celor care au fost cauzate de variante virale de îngrijorare a crescut de nouă ori, ceea ce este un lucru extrem de important şi avem nevoie de această supraveghere epidemiologică prin secvenţiere.

Suntem într-o etapă de la transmitere sporadică la transmitere comunitară, lucru care dacă nu facem la acest moment ceva suplimentar, la respectarea măsurilor de prevenţie şi vaccinare, e foarte proababil ca în perioada următoare să înregistrăm o creştere a numărului de cazuri.”