ING Bank: Mesajul Oficial Important Transmis catre Clienti

ING Bank ferit

ING Bank transmite un mesaj oficial foarte important catre clientii sai din toata Romania, iar daca te numeri printre ei ar trebui sa stii pentru ca oricine este vizat de el, indiferent de ce fel de servicii beneficiaza. Mai exact, cei de la ING Bank transmit 6 recomandari pentru clientii din toata Romania pentru a se proteja impotriva atacurilor de tip phishing care inca sunt in desfasurare in aceasta perioada in toata Romania, ele crescand in intensitate, din pacate.

ING Bank stie foarte bine cat de mare este aceasta problema si incearca sa le ofere romanilor posibilitatea de a se bucura de cele mai bune servicii oricand au nevoie de ele, astfel ca recomandarile ar trebui macar avute in vedere. ING Bank le spune in primul rand romanilor sa nu confirme pentru absolut nimeni datele lor de identificare daca primesc o solicitare in acest sens prin SMS, sau email, iar asta pentru ca oricine poate fi in spatele respectivului mesaj.

ING Bank: Mesajul Oficial Important Transmis catre Clienti

ING Bank ferit atacuri

ING Bank le spune deasemenea clientilor sai sa nu descarce aplicatia mobila HomeBank din nicio alta sursa externa decat Google Play Store sau App Store, indiferent ce li se spune prin SMS de catre diverse persoane. Nici semnarea tranzactiilor care nu au fost initiate de catre clienti nu este ceva ce ING Bank recomanda, astfel ca trebuie sa aveti grija sa nu autorizati vreo tranzactie care v-ar putea aparea in aplicatie, dar pe care nu ati initiat-o voi.

ING Bank recomanda deasemenea evitarea accesarii platformei online HomeBank prin altceva decat introducerea adresei direct in bara de adresa a browserului, fara a accesa platforma din link-uri primite prin email, SMS, etc. O alta problema majora este vishing-ul, adica un atac ce are la baza apelarea clientilor ING Bank sau ai altor companii, de catre persoane care isi asuma in mod fals identitatea unor angajati ai bancii/companiilor, politisti, sau alti functionari publici, pentru a obtine datele personale ale oamenilor.

ING Bank vine in final si cu recomandarea de a avea un antivirus instalat in calculatorul vostru pentru a va proteja impotriva exploatarii sale pentru a va fi furate datele fara ca voi sa stiti acest lucru.