Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire ce a Uimit Cercetatorii

Calea Lactee filament

Calea Lactee are dezvaluita o noua uluitoare descoperire de care multi oameni de stiinta au ramas surprinsi, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce pana in momentul de fata nu a fost vazut in galaxie. Oamenii de stiinta au descoperit o noua structura in Calea Lactee despre care nu au stiut nimic pana recent, iar asta i-a surprins din multe puncte de vedere pentru ca ea a fost tot timpul in galaxie, dar se pare ca a fost greu de detectat in imaginile surprise pentru ea.

Calea Lactee are aceasta descoperire facuta dupa decenii peste decenii de analizare a galaxiei folosind telescoape de mare putere, iar oamenii de stiinta au ales sa foloseasca denumirea Cattail pentru ea. Vorbim despre o zona foarte mare din Calea Lactee care contine gaze eliberate de-a lungul timpului, insa oamenii de stiinta sunt uluiti ca nu au reusit sa detecteze o asemenea structura uriasa pana in momentul de fata, ea ramanand ascunsa fata de toata lumea.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire ce a Uimit Cercetatorii

Calea Lactee ar putea avea in aceasta structura cel mai mare filament de gaze care a fost descoperit pana in momentul de fata in galaxia noastra, insa nu exista vreo explicatie pentru lipsa informatiilor despre ea pana acum. Interesant este ca acest filament de gaze nu ar urma curbura galaxiei Calea Lactee si se afla intr-o zona de margine, iar aceasta ar putea fi o explicatie pentru lipsa informatiilor cu privire la existenta sa pana in acest moment.

“Structura HI are o lungime de 1,1 kpc, care pare a fi până acum cel mai îndepărtat și cel mai mare filament gigant din Galaxy și îl numim Cattail. Întrebarea despre modul în care este produs un astfel de filament imens în locația galactică extremă rămâne deschisă. Alternativ, Cattail ar putea face parte dintr-un nou braț … deși este nedumeritor faptul că structura nu urmează pe deplin urzeala discului galactic.”

Calea Lactee ar avea aceast filament de gaz aflat la o distanta de aproximativ 71.750 ani lumina fata de centrul sau, fiind si cel mai indepartat filament de acest gen descoperit in galaxie. Cercetatorii au calculat deasemenea faptul ca filamentul ar avea o lungime de aproximativ 3590 de ani lumina si o grosime de 675 de ani lumina, astfel ca vorbim despre o structura de dimensiuni impresionante care i-a eludat pe oamenii de stiinta pana acum.

Calea Lactee inca mai ascunde foarte multe secrete fata de omenire, iar fiecare descoperire de acest gen ne arata tot ceea ce inca mai este de deslusit in legatura cu misterele care se afla in ea.