Vodafone: Anuntul OFICIAL care a Luat Lumea prin Surprindere

Vodafone fiabilitate

Vodafone este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din toata Romania, cu aproape 10 milioane de clienti activi, oferind atat servicii de telefonie fixa, cat si servicii de telefonie mobila. Astazi vorbim despre un anunt care vizeaza reteaua de telefonie mobila a celor de la Vodafone, iar asta pentru ca operatorul a dezvaluit faptul ca ar avea cea mai fiabila retea 5G din Romania, conform unui audit independent facut de catre compania Umlaut.

Vodafone surprinde in totalitate cu acest anunt, iar asta pentru ca probabil putini se asteptau sa vada o asemenea veste de la un operator ca la un moment dat a fost depasit de Orange si DIGI Mobil in acoperire 5G. E posibil ca acest lucru sa fie in continuare adevarat, insa pana atunci, Vodafone are cea mai fiabila retea 5G din Romania conform celor de la Umlaut, iar asta inainte ca in mod oficial sa fie oferite si frecventele pentru aceste retele.

Vodafone: Anuntul OFICIAL care a Luat Lumea prin Surprindere

Vodafone, Orange, DIGI Mobil au retele 5G active in Romania in acest moment chiar daca ANCOM nu a organizat inca licitatia pentru frecventele 5G si nici nu se stie cand va avea loc procesul. In ciuda tuturor acestor lucruri, Vodafone isi continua investitiile in 5G, la fel ca Orange, in timp ce DIGI Mobil le-a suspendat de peste un an de zile, iar Telekom inca nu a decis sa instaleze antene 5G la care sa aiba acces si clientii din Romania.

Vodafone le ofera clientilor din Romania de ceva vreme acces la reteaua sa 5G prin abonamente dedicate, ele nefiind chiar atat de scumpe precum isi imaginau unii, iar vitezele ar trebui sa fie pe masura. Cei de la Vodafone mentionau ca vitezele obtinute prin reteaua sa 5G ating 500 Mbps pentru download, undeva la mai putin de jumatate fata de Orange, si mai putin fata de DIGI Mobil, dar se pare ca la nivel de fiabilitate situatia e diferita.

Vodafone ofera mai multe detalii despre reteaua sa 5G direct pe website-ul sau, asa ca daca sunteti interesati de ele, ar trebui sa mergeti acolo pentru a le descoperi.