Ministerul Sanatatii: Distributia pe Judete a Noilor Cazuri cu Varianta Delta

Ministerul Sanatatii Distributia Judete Noilor Cazuri Varianta Delta

Ministerul Sanatatii a publicat o distributie pe judetele din Romania a noilor cazuri de infectare cu varianta Delta a Coronavirus pentru a ne arata unde se concentreaza cele mai multe cazuri noi cu aceasta varianta care este clasificata ca fiind una “de ingrijorare”.

Ministerul Sanatatii prezinta in tabelul de mai jos faptul ca in Bucuresti se inregistreaza cele mai multe cazuri noi de infectare cu varianta Delta, ceea ce nu e o mare surpriza din moment ce vorbim despre orasul cu cea mai mare densitate de oameni din toata Romania.

Ministerul Sanatatii ne spune deasemenea si ca numarul de infectari noi cu varianta Delta a Coronavirus este in crestere in ultima saptamana, ceea ce se intampla totusi de cateva saptamani incoace, astfel ca e de asteptat ca lucrurile sa continue in acelasi fel.

Ministerul Sanatatii Distributia Judete Noilor Cazuri Varianta Delta tabel

“Dintre cele 359 cazuri confirmate cu varianta Delta, 74 (20,6%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet și 71 complet vaccinate (19,8% din total).

Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat.

Intervalul dintre data finalizării vaccinării complete și data recoltării probei a fost de 10-192 zile, cu o medie de 104 zile și o mediană de 103 zile.”