Valeriu Gheorghita: Apel Important catre Romani in Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite un apel foarte important pentru toti romanii din toata tara in plin val 4 de infectari in Romania, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania cerandu-le oamenilor sa fie constienti de faptul ca pandemia nu a trecut si ca trebuie sa se vaccineze.

Valeriu Gheorghita vine cu acest apel in contextul in care varianta Delta genereaza cresteri mari ale numerelor de cazuri noi si inca exista multi romani care nu sunt protejati suficient impotriva sa, numarul celor internati la ATI fiind in crestere.

“Este important să înțelegem acest mesaj: pandemia nu a trecut. În continuare avem o creștere a numărului de cazuri, avem o creștere a numărului de infecții generate de varianta Delta. Foarte probabil că în perioada următoare vom avea o creștere a acestor cazuri și va deveni dominantă, ceea ce înseamnă un risc mai mare de creștere exponențială.

Ca atare, fac apel către noi toți, care nu suntem încă vaccinați, către cei vulnerabili, către cei vârstnici, către cei cu afecțiuni cronice să decidă în favoarea vaccinării prin adresarea către centrele de vaccinare. În momentul de față, procesul de vaccinare este foarte simplu. Accesibilitatea este cât se poate de ridicată. Venim cu echipe mobile, atât în rural, avem centre de vaccinare fixe active.

Se vaccinează la medicul de familie, se vaccinează în unitățile sanitare. Cred că datele sunt, în momentul de față, cât se poate de relevante, așa cum le-am prezentat, și datele de eficiență și vedem datele de incidență a cazurilor la nivel național.”