LUNA: Anuntul INCREDIBIL cu o Noua Descoperire Importanta

LUNA molecule

LUNA are parte de o noua descoperire foarte importanta, un anunt incredibil venind in legatura cu ea si asta dupa decenii in care satelitul natural al Pamantului a fost monitorizat in mod constant. Stiti cu totii ca inclusiv NASA a confirmat faptul ca pe luna exista apa, insa un modul trimis de catre indieni pe satelitul natural al Pamantului vine cu o confirmare mult mai sigura care este bazata pe date preluate de la sol in legatura cu existenta lichidului.

LUNA este cel mai apropiat obiect din univers in raport cu Pamantul, unele teorii spunand ca el a fost format dupa ce o planeta de dimensiunile Marte s-a ciocnit cu a noastra, cu miliarde de ani in urma. In ciuda faptului ca luna este de foarte multa vreme monitorizata de catre omenire, iar unele expeditii au adus astronauti acolo, abia acum indienii detecteaza primele molecule de apa de la sol, desi sondele spatiale care stau in orbita ei au confirmat de mult existenta ghetii.

LUNA: Anuntul INCREDIBIL cu o Noua Descoperire Importanta

LUNA inregistreaza temperaturi extrem de scazute la suprafata, astfel ca descoperirea de molecule de apa este ceva cu adevarat incredibil, dar indienii se lauda cu acest lucru acum. India a reusit sa valideze acum cu modulul lunar Chandrayaan-2 o serie de descoperiri facute pe luna de catre cel trimis inaintea sa, iar asa s-a ajuns la concluzia ca exista molecule de apa pe satelitul natural al Pamantului, desi imaginile topografice au confirmat asta de mult.

LUNA ar avea molecule de apa detectate de catre India in mai multe zone care au fost explorate, iar cercetatorii indieni speculeaza ca e vorba de o prezenta pe suprafete foarte mari. Aceasta descoperire facuta de catre India ar putea sta in viitorul nu foarte indepartat la baza unor solutii pentru a tine astronautii in viata pe luna dupa ce vor fi facute primele baze lunare, NASA planuind sa aiba una activa undeva prin 2030, daca planurile sale decurg bine.

LUNA va ramane in continuare monitorizata de catre multe agentii spatiale, asa ca ramane sa vedem ce alte descoperiri importante vor mai fi facute intre timp de catre ele.