Ministerul Sanatatii: Cadrele Medicale Nevaccinate ar putea Plati Singure Testele pentru Coronavirus

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi, prin ministrul Ioana Mihaila, ca toti profesorii care nu sunt vaccinati impotriva Coronavirus isi vor plati singuri testele periodice pe care trebuie sa le faca pentru ca lucreaza in institutiile sanitare din toata tara.

Ministerul Sanatatii spune ca profesorii nu ar urma sa scoata bani din buzunare pentru a plati aceste teste, ci ele vor fi achitate din fondul de sporuri al personalului nevaccinat, deci vor primi mai putini bani ca spor pentru salariul obisnuit.

“Am avut mai multe ipoteze de lucru. Acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportate din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat; aceasta este ipoteza pe care lucrăm acum.

Este în lucru la nivelul Ministerului Sănătății propunerea de proiect legislativ, dar evident că, pentru a avea varianta finală, ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiției și de celelalte ministere care sunt implicate în procesul de avizare.”