Huawei: Decizia RADICALA Anuntata, Ce va face cu Produsele

Huawei reasezare

Huawei a luat o decizie radicala care schimba totul in ceea ce priveste modul in care ea actioneaza, iar asta pentru ca in aceasta perioada compania chinzeasca lupta foarte serios cu sanctiunile impuse de catre SUA. Dupa ce a ramas fara capacitatea de a-si mai vinde produsele in pietele occidentale, compania Huawei a luat decizia de a se concentra pe pietele aflate in curs de dezvoltare, adica Africa, America de Sud si noi tari din Asia, putand gasi noi clienti acolo.

Huawei si-a facut un renume mondial cu telefoanele mobile si echipamentele de comunicatii pe care le vinde, devenind in 2019 al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global. Acum Huawei nu mai poate vinde la fel de multe telefoane mobile pe pietele occidentale pentru ca nu poate integra Android cu serviciile Google si cele mai performante componente, dar in pietele aflate in curs de dezvoltare lucrurile sunt foarte diferite.

Huawei: Decizia RADICALA Anuntata, Ce va face cu Produsele

Huawei “ataca” aceste piete unde oamenii cauta telefoane ieftine, nu le prea pasa la fel de mult de Google Play, iar la banii pe care ii platesc pentru telefoane nu se asteapta sa primasca si performante de top. Aici Huawei poate recupera o parte dintre vanzarile pierdute pe pietele occidentale, dar si banii pe care nu i-a mai generat in ultimele luni, si a inceput deja sa se promoveze foarte serios, nu doar in Africa, ci si in multe alte zone de pe glob.

“Huawei Technologies din China mizează pe piețele emergente pentru a-și revigora afacerile de peste mări, care la un moment dat reprezentau aproximativ 70% din veniturile sale totale, întrucât un boicot al companiei condus de SUA continuă să-și înnoreze perspectivele pe piețele occidentale. În spatele agresivității Huawei se află Inițiativa Chinei Centura și Drumul. Deși Huawei spune că afacerea sa nu are nimic de-a face cu guvernul, multe dintre proiectele de orașe inteligente din Africa și din regiunile Orientului Mijlociu acoperite de inițiativă primesc împrumuturi susținute de guvernul chinez, compania fiind beneficiară.”

Huawei este implicata intr-un razboi, asa cum l-a numit fondatorul companiei, impotriva sanctiunilor impuse de catre SUA, insa in aceste piete va avea concurenta serioasa de la multi alti producatori. Samsung, Xiaomi, OPPO, Vivo, si multe alte companii care produc telefoane, au incrcat sa cucereasca aceste piete, deci Huawei ar fi doar inca o companie care le ataca, dar poate avea succes cu preturi pe masura asteptarilor clientilor, ceea ce poate sa ofere.

Huawei lucreaza in paralel si la rezolvarea problemei componentelor de top, investind in companii chinzesti care sa le produca, insa problema Android nu va avea prea curand vreo solutie.