LUNA: ULUITOR Anunt al Cercetatorilor ce Afecteaza Omenirea

LUNA heliu

LUNA este in atentia lumii intregi de ceva vreme, insa un nou anunt uluitor al cercetatorilor vine sa ne dezvaluie ceva ce foarte putina lume stie, dar care poate avea impact pentru intreaga omenire. Mai exact, oamenii de stiinta spun ca pe luna exista un gaz rar care ar putea fi extras si care ar rezolva foarte multe probleme pe Pamant, insa desigur ca procesul in sine ar fi foarte complicat si de durata pentru ca nu e usor sa extragi ceva acolo si sa il transporti pe Pamant.

LUNA este sursa de foarte multe informatii pentru oamenii de stiinta, ei reusind sa descopere de-a lungul timpului multe secrete care au legatura inclusiv cu Pamantul si felul in care e influentat de satelitul sau. Acum oamenii de stiinta spun ca de pe luna ar putea fi extras un gaz numit heliu-3, iar cu ajutorul sau s-ar putea rezolva multe probleme energetice care dau destule batai de cap omenirii, dar care iata ar avea o rezolvare pe satelitul sau natural.

LUNA: ULUITOR Anunt al Cercetatorilor ce Afecteaza Omenirea

LUNA are heliu-3 din abundenta pentru ca nu are un camp magnetic, iar vanturile solare il aduc pe suprafata sa, in timp ce pe Pamant atmosfera nu permite patrunderea sa spre suprafata planetei. Pe Pamant gazul heliu-3 este rar, insa oamenii de stiinta spun ca el ar putea fi extras de pe luna in cantitati mari si adus pe planeta noastra pentru a rezolva multe probleme energetice, chiar daca acest proces ar fi extraordinar de costisitor, dar si de lunga durata.

“Heliul-3 (He-3) este abundent pe Lună, dar este rar pe Pământ datorită câmpului nostru magnetic, care împiedică vânturile solare să-l măture în atmosferă. Datorită moleculelor minuscule cu care se leagă, He-3 poate scăpa cu ușurință de gravitație și poate călători în spațiu, unde se găsește pe Pământ. He-3 este o componentă de fuziune nucleară de dorit, deoarece este non-radioactivă, nu produce subproduse nocive și nu poate produce arme nucleare.”

LUNA poate ajuta oamenirea sa genereze energie nucleaza mai sigura, pentru ca nu este radioactiv, dar nici nu poate fi folosit pentru crearea de arme nucleare, deci in teorie lumea ar fi si mult mai sigura multumita lui. Problema cea mai mare ramane totusi cu extragerea sa de acolo si transportarea pe Pamant, luna fiind la o distanta totusi considerabila fata de planeta noastra, astfel ca deocamdata toate acestea sunt simple vise.

LUNA ramane totusi in atentia agentiilor spatiale, in special a NASA, care vrea sa retrimita astronautii sai acolo dupa decenii de pauza, iar apoi sa construiasca inclusiv o baza lunara.