DSU: Noua ALERTA Meteo Emisa pentru Milioane dintre Romani

DSU Noua ALERTA Meteo Emisa Milioane Romani

DSU a emis o noua alerta meteo pentru milioane de romani din toata tara, autoritatile incrcand sa ii avertizeze pe oameni in legatura cu ceea ce se va intampla in urmatoarele ore in tara si cu pericolul la care ei se supun daca nu respecta atentionarea aceasta.

DSU ii alerteaza pe romani in legatura cu un cod galben si unul portocaliu de ploi si furtuni care vor avea loc in Romania incepandde astazi si pana maine dimineata, astfel ca trebuie sa fiti atenti la atentionari, mai multe informatii fiind disponibile pe website-ul autoritatilor.

“‼️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ‼️
COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate: 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00
Zone afectate: În intervalul menționat în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.
COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Interval de valabilitate: 25 august, ora 12:00 – 26 august, ora 08:00
Zone afectate: În intervalul menționat local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.
‼️Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații etc., accesând link-urile de mai jos:
Furtună:
De asemenea, descarcă aplicația DSU și fii la curent cu ultimele actualizări ale ANM. Aplicația se poate descărca gratuit de pe AppStore/Google Play.”