Raed Arafat: Anunt Privind Valul 4 al Coronavirus in Romania

Raed Arafat ofera mai jos cateva informatii importante cu privire la cel de-al patrulea val de infectari cu noul Coronavirus in Romania, iar asta in conditiile in care el a inceput ceva mai tarziu decat anul trecut, si exista intrebari cu privire la cat va dura.

Raed Arafat nu are cum sa spuna pana cand va dura valul 4 al Coronavirus, iar asta pentru ca totul depinde de oamenii care vor respecta, sau nu, masurile de preventie care sunt in vigoare in momentul de fata, deci totul depinde de noi in principal.

“Este greu de zis acest lucru, mai ales că avem diferenţă între valul trei şi valul patru – este, totuşi, cu câteva milioane de persoane vaccinate. Şi de aici noi sperăm că impactul pe spitale, pe secţiile de Terapie Intensivă, să nu fie identic cu valul trei, dar vedem cum evoluează şi o să vedem care va fi impactul respectiv pe parcurs.

Mai ales că acuma este o categorie care, o parte din ea, nici nu poate fi vaccinată, deci nu se supune vaccinării – vorbim de copii, aici, care pot să fie afectaţi mai mult. Aşa că să spunem că va fi un val mai prelungit cred că este prematur. Că nu va fi ultimul val, poate, şi că mai va mai veni poate un alt val după el, acest lucru este posibil.

De noi depinde cât de bine limităm acest lucru, limităm impactul şi convieţuim cu acest virus. Vaccinarea rămâne soluţia şi acum. Ca să mai spun şi asta: acum, unul dintre vaccinuri a primit deja aprobarea definitivă, deci cei care ziceau că nu vor să se vaccineze pentru că niciun vaccin n-are aprobare definitivă iată-ne, avem acum un vaccin cu aprobare definitivă şi atunci pot să se vaccineze cu vaccinul care are aprobarea definitivă cel puţin în Statele Unite, şi cred că urmează să fie dată inclusiv la nivel european.