OLX: Atentionare pentru Romani Privind Fraudele Online

OLX Atentionare pentru Romani Privind Fraudele Online

OLX a devenit una dintre principalele platforme prin care sunt pacaliti romanii pentru a li se fura banii, numeroase avertismente de la autoritati venind din cauza acestei probleme, iar asta pentru ca romanii care vor sa vanda diverse obiecte sunt pacaliti sa-si cedeze datele cardurilor dupa ce sunt contactati prin OLX.

OLX a incercat timid sa ii atentioneze pe romani cu privire la problema, dar realitatea este ca foarte multe atacuri se desfasoara prin platforma, asa ca ea a facut o pagina speciala in website prin care incearca sa-i invete pe romani cum sa detecteze fraudele inainte de a fi pacaliti.

“Știi că echipa OLX se dedică în fiecare zi modurilor prin care să te protejeze de fraudatori și de atacurile de phishing.

Pe OLX am oferit întotdeauna opțiunea de a afișa numărul vânzătorului cu un simplu click pe un buton. Astfel îi permitem cumpărătorului să vadă numărul de telefon și să sune direct vânzătorul. În timp, însă, metodele de phishing ale fraudatorilor au devenit din ce în ce mai ingenioase, ceea ce a dus la faptul că afișarea acestor numere poate ajunge să le facă rău utilizatorilor noștri.

Acesta e motivul pentru care acum introducem un nou mod de a afișa numerele de telefon în anunțurile tale – acesta presupune ca utilizatorii să intre în cont pentru a vedea numerele de telefon sau a le trimite mesaje vânzătorilor. În acest mod, vom putea să ne protejăm utilizatorii, minimizând potențialele contactări de la fraudatori și asigurând o mai siguranță crescută pe platforma noastră.

Te asigurăm că vom avea curând o opțiune funcțională și mai bună pentru afișarea numerelor de telefon, fie că vinzi sau cumperi.”