Raed Arafat: Restrictiile vor Reveni cand Ratele de Incidenta Cresc

Raed Arafat a afirmat astazi ca restrictiile in Romania vor reveni cand ratele de incidenta vor creste, lucru cat se poate de real in conditiile in care vedem deja doua localitati pentru care au fost deja reimpuse anumite restrictii dupa ce ratele de incidenta au explodat.

Raed Arafat spune ca pana in acel moment nu se discuta despre restrictii la nivel national, insa in doua saptamani lucrurile ar putea fi diferite din moment ce azi am depasit 800 de cazuri in 24 de ore, iar pana la final de august am putea depasi 2000.

“La acest moment, nu sunt astfel de discuţii. Dar v-am zis şi data trecută, există în hotărârea de guvern mai multe măsuri asupra cărora putem reveni, cu cât creşte numărul cazurilor şi, mai ales, incidenţa. Şi de aici o să ne întoarcem şi o să vedem, de fapt, la ce măsuri trebuie revenit şi trebuie să fie aplicate.

Da, este posibil, pe alocuri, pe anumite zone în care incidenţa sau rata de creştere este foarte rapidă, să se ia anumite măsuri locale sau zonale, dar nu pot să vă spun că astfel de măsuri vor fi luate imediat şi vor fi luate pe plan naţional. Nu! Deci, depinde de incidenţă. Am lăsat în hotărârea de guvern şi în deciziile CNSU ratele de incidenţă la care putem să revenim, ele n-au fost desfiinţate – incidenţa de 1,5, de 2 la mie, de 3 la mie – şi care ne permit să adaptăm măsurile care se iau pe zonele care ating această incidenţă.”