Ministerul Sanatatii: Pregatiri pentru Valul 4 al Coronavirus

Ministerul Sanatatii Pregatiri pentru Valul 4 al Coronavirus

Ministerul Sanatatii prezinta mai jos pregatirile pe care le face sistemul medical pentru cel de-al patrulea val de infectari cu noul Coronavirus, iar dupa cum puteti vedea, situatia incepe sa devina tot mai serioasa, din pacate pentru noi.

Ministerul Sanatatii este de ceva vreme in aceste pregatiri, insa unele spitale deja au inceput sa aloce paturile pentru persoanele care vor fi internate in sectiile normale, sau chiar in sectiile de terapie intensiva.

“Ioana Mihăilă, ministrul Sănătații: “Suntem în valul 4 al pandemiei, iar în spitale vin tot mai mulți pacienți infectați cu SARS-CoV-2.
Am fost astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a discuta cu managementul și cu personalul medical despre capacitatea spitalului pentru tratarea pacienților COVID-19 și despre pregătirea secțiilor. Spitalul Universitar a intrat zilele astea în valul 4 cu 28 de paturi de ATI, 20 de paturi de terapia intermediară și 250 de paturi pe secții.
Vaccinați-vă! Sistemul sanitar se pregătește pentru a patra oară, dar arma cea mai sigură împotriva COVID-19 este vaccinul.””